Sponsorizeaza

Daca esti persoana juridica poti sponsoriza activitatea T.O.R.A. si beneficiezi de urmatorul avantaj:

Deductibilitatea cheltuielilor de sponsorizare si mecenat din impozitul pe profit (Codul Fiscal):

Potrivit art. 31, contribuabilii care efectueaza sponsorizari si/sau acte de mecenat pot deduce sumele aferente din impozitul pe profit daca se indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii: se incadreaza in limita de 3% din cifra de afaceri si nu depasesc 20% din impozitul pe profit datorat. (Capitolul III, Art 31, paragraf (4)). Aceste prevederi, care intra in vigoare de la 1 ianuarie 2004, anuleaza orice prevederi contrare din Legea sponsorizarii.

Precizari:

- Sponsorizarea trebuie sa fie inregistrata in contabilitate in anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului platii efective)

- O firma are dreptul sa acorde sponsorizari si peste limitele mentionate mai sus, dar pentru suma ce depaseste limita indicata se plateste impozit pe profit

- In ceea ce priveste sponsorizarea, prevederile art.31 alin.(4)-(5) din Legea nr.571/2003 privind Codul Fiscal sunt aplicabile tuturor contribuabililor plătitori de impozit pe profit, indiferent de sursele din care acestia realizeaza veniturile, din Romania sau din strainatate ".