Acasa Despre noi

Cine suntem Noi?

Suntem Mihai, Alina, Daciana, Aniela si Radu, un grup de tineri care iubim foarte mult animalele. Toti suntem proprietari de caini si ceea ce ne-a adus impreuna a fost socul pe care l-am trait vazand cu cata cruzime si indiferenta sunt tratati cainii fara stapan, care nu sunt cu nimic mai putin "caini" si nu merita cu nimic mai putina afectiune sau ingrijire, daca nu sunt de rasa pura.

Compasiunea si afectiunea pentru caini, protectorii nostri devotati din cele mai vechi timpuri, au fost inlocuite intr-o tara care nu are nici cele mai elementare notiuni de drepturi ale animalelor, cu rautate, cruzime si indiferenta fata de, paradoxal, rodul propriei noastre lipse de responsabilitate, cainii lasati sa se inmulteasca necontrolat si apoi abandonati.

Orice om care poseda constiinta realizeaza ca e gresit sa maltratezi animalele, insa indiferenta noastra, a celorlalti, este de fapt cea care permite acestor lucruri sa se intample, mereu si mereu. George Bernard Shaw spunea: "Cel mai grav pacat savarsit fata de semenii nostri nu este de a-i uri, ci de a fi indiferenti fata de ei. Aceasta e esenta neomeniei".

Astfel am hotarat sa ne unim fortele si sa incercam tot ce ne sta in putinta pentru a asigura animalelor uitate de semenii nostri "evoluati", viata fericita pe care o merita, a constientiza populatia asupra consecintelor devastatoare ale inmultirii necontrolate si abandonului animalelor, si a ridica nivelul de mentalitate in privinta tratamentului animalelor.

Asociatia pentru protectia animalelor T.O.R.A. (Tratament , Ocrotire si Responsabilitate fata de Animale ) , a luat fiinta in toamna anului 2011, din dorinta unui grup de iubitori de animale de a schimba situatia prezenta a cateilor si pisicilor fara stapan , de a opri incidenta cazurilor de cruzime fata de animale si de a educa populatia privind importanta sterilizarii animalelor de companie si abandonul acestora.
Din cauza cresterii ingrijoratoare a numarului de animale pe strazile orasului Bistrita am decis sa venim in ajutorul atat a animalutelor cat si a cetatenilor care se tem de riscurilepe care acestea le ridica .
Astfel dorim sa venim cu programe concrete,eficiente si civilizate de scadere a numarului de animale comunitare , fara ca acestea sa sufere .
Dorim infiintarea unui adapost modern care sa intruneasca conditiile directivei E.U. privind animalele fara stapan , unde sa fie cazate temporar sau definitiv (dupa caz) pana la oferirea acestora spre adoptie ca si animale de companie atat in tara cat si in strainatate.
Activitatea Asociatiei T.O.R.A. este sustinuta exclusiv  din DONATII  sau din activitati de voluntariat a celor care doresc  rezolvarea acestei  probleme a comunitatii din orasul Bistrita, prin metode civilizate care au fost dovedite stiintifice ca fiind eficiente .

Activitatea ASOCIATIEI NU ESTE FINANTATA DIN BANI PROVENIND DE LA BUGETUL DE STAT SAU DE LA CONSILIUL LOCAL, SI NU EXLUDE NICI O ALTA ACTIVITATE DIN ZONA SOCIALA ( EX. BATRANI,ORFANI , PERSOANE CU DIZABILITATI,ETC.)